ua en ru

МЗС Польщі вручило послу Росії дипломатичну ноту

МЗС Польщі вручило послу Росії дипломатичну ноту Фото: місце Смоленської трагедії (ru.wikipedia.org)

Нота пов'язана з перепонами під час доступу до місця Смоленської катастрофи

Заступник міністра закордонних справ Польщі з питань східної політики Бартош Ціхоцький вручив послу Росії Сергію Андрєєву дипломатичну ноту та висловив стурбованість з приводу перепон під час доступу до місця Смоленської катастрофи. Про це повідомляє прес-служба МЗС Польщі.

Віце-міністр під час розмови з послом Росії порушив питання будівництва пам’ятника на місці падіння літака. У 2010 році встановити його зобов'язалися і РФ, і Польща. Зазначається, що польська сторона висловила "постійну готовність повернутися до розмов на тему планів будівництва пам’ятника жертвам катастрофи".

"Польська сторона вважає досі взяті на себе зобов’язання чинним і сподівається, що російська сторона не допустить жодних дій, що можуть якимось чином перешкодити вільному та необмеженому доступу до місця катастрофи Ту-154М, а також дій, що можуть зазіхати на особливе значення того місця - як нині, так і в майбутньому", - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше члени польської комісії, яка розслідує обставини катастрофи під Смоленськом літака Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качиньським на борту, виявили на крилі літака сліди вибуху.