ua en ru

Катастрофа під Смоленськом: на крилі літака Качинського виявили сліди вибуху

Катастрофа під Смоленськом: на крилі літака Качинського виявили сліди вибуху Фото: катастрофа під Смоленськом (ru.wikipedia.org)

На лівому крилі розбитого під Смоленськом літака Ту-154 виявлені сліди вибуху

Члени польської комісії, яка розслідує обставини катастрофи під Смоленськом літака Ту-154 з президентом Польщі Лехом Качиньським на борту, виявили на крилі літака сліди вибуху. Про це повідомляє Rzeczpospolita.

"Руйнування крила почалося до зіткнення з березою. Численні пошкодження лівого крила Ту-154 мають сліди вибуху", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, у середу комісія повідомила підкомітету про повторне розслідування причин аварії. Відзначимо, що на минулому засіданні підкомісія прийшла до висновку про місце і час події, що призвело до руйнування Ту-154.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що члени польської комісії прийшли до висновку, що на борту авіасудна Ту-154 стався вибух.

"В результаті проведених експериментів, ми можемо сказати, що найбільш вірогідною причиною вибуху був термобаричний заряд, який спровокував сильну ударну хвилю", - йдеться в заяві польських експертів.