ua en ru

МЗС Польщі не бачить зростання націоналізму в Україні

МЗС Польщі не бачить зростання націоналізму в Україні Фото: Вітольд Ващиковський (mfa.gov.pl)

Ващиковський заявив, що в МЗС не бачать зростання націоналізму, в тому числі антипольського

Міністерство закордонних справ Польщі не бачить зростання націоналізму в Україні. Про це в інтерв'ю російському виданню "Комерсант" повідомив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський.

"Я не погоджуся. Один з моїх заступників кілька днів тому був у Львові. І у нас немає інформації про зростаючий націоналізм на Україні. Звичайно, конфлікт підігріває антиросійські настрої на всій території України. Але зростання націоналізму, в тому числі антипольського, ми не бачимо. Я повинен ще торкнутися терміну, який ви використовуєте, "ополченці" - ще раз хочу підкреслити, що це сепаратисти, оскільки як інакше назвати людей, які виступають проти легітимної влади?" - підкреслив глава польського МЗС.

Нагадаємо, раніше польський міністр заявив, що немає такого поняття "криза в Україні", є російсько-український конфлікт.

"Немає такого поняття "криза в Україні". Є російсько-український конфлікт, викликаний Росією. І ми будемо прагнути внести свою частку у його врегулювання. Але, звичайно, ми не збираємося щось робити самі по собі: все залежить від готовності Росії і України реалізовувати мінські домовленості, а також від учасників нормандського формату", - підкреслив Ващиковський.