ua en ru

У МЗС Польщі прокоментували заборону на в'їзд Шеремети

У МЗС Польщі прокоментували заборону на в'їзд Шеремети Фото: МЗС Польщі (wikimedia.orgAdrian Grycuk)

У Польщі заборонено просування кримінальних ідеологій, включаючи нацизм

У Міністерстві закордонних справ Польщі підтвердили заборону на в'їзд для секретаря Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників АТО, жертв війни і політичних репресій Святослава Шеремети. Про це повідомляє TVN 24.

За словами глави прес-служби польського МЗС Артура Ломарта, рішення про заборону в'їзду в Польщу для Шеремети було результатом заборони України на пошук та ексгумацію останків польських жертв воєн і конфліктів в Україні.

"Просування кримінальних ідеологій, включаючи нацизм, заборонено в Польщі", - додав він.

Нагадаємо, польські прикордонники в суботу, 18 листопада 2017 року не впустили в свою країну Святослава Шеремету. У зв'язку з інцидентом, МЗС викликав посла Польщі для додаткових пояснень.

На початку листопада міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що уряд запускає процедури, які не дозволять українцям з антипольськими поглядами в'їжджати на територію країни.

Відзначимо, в п'ятницю, 17 листопада, заступник глави Адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв зустрівся з Державним секретарем - керівником Канцелярії Президента Республіки Польща Кшиштофом Щерским. За результатами переговорів сторони повідомили, що найближчим часом представники України і Польщі проведуть міжурядову зустріч для обговорення питання зняття мораторію на проведення пошуково-ексгумаційних робіт і загального їх відновлення.