ua en ru

У МЗС позитивно оцінили співпрацю по реалізації плану дій РЄ для України

У МЗС позитивно оцінили співпрацю по реалізації плану дій РЄ для України Фото: У МЗС позитивно оцінили співпрацю по реалізації плану дій РЄ для України

В цілому учасники засідання констатували успішне співробітництво

У Міністерстві закордонних справ України позитивно оцінили співпрацю по реалізації плану дій Ради Європи для України на 2015-2017 рік та обговорили дії з метою його ефективної імплементації. Про це повідомляє прес-служба МЗС.


Зазначено, що детальне обговорення стану імплементації плану дій РЄ для України відбувався у відповідності з основними розділами документа: конституційна реформа і функціонування демократичних інститутів; реформа судової системи; права людини; демократичне управління; економічні злочини.

В цілому, учасники засідання позитивно оцінили поточний стан виконання плану дій та визначили подальші стратегічні напрямки співпраці України та Ради Європи на перспективу.

Окрему увагу було приділено внеску РЕ в розробку Національної стратегії з прав людини та плану дій щодо її реалізації та питання моніторингу з боку Організації виконання цих стратегічних документів.

Нагадаємо, у МЗС висловили обурення у зв'язку з рішенням Верховного суду Російської Федерації відмовити в передачі справи громадян України Олега Сенцова і Олександра Кольченко та їх касаційних скарг для розгляду в судовому засіданні суду касаційної інстанції.