ua en ru

МЗС підтвердило затримання українських моряків в Іспанії

МЗС підтвердило затримання українських моряків в Іспанії Фото: МЗС України

Затриманих в Іспанії моряків забезпечили адвокатом і перекладачем

Міністерство закордонних справ України підтверджує затримання українських моряків судна Lady Boss у Іспанії, їхній стан оцінюється як задовільний. Про це повідомив начальник управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич, передає "Радіо Свобода".

За словами Кирилича, консул підтримує постійний контакт з адвокатом та іспанськими правоохоронцями по справі українських моряків.

"Затриманих забезпечили адвокатом, а також російськомовним перекладачем...Затримані знаходяться в задовільному стані, скарг на умови утримання та санітарно-гігієнічні умови немає, вони мають можливість спілкуватися з рідними в Україні. За попередньою інформацією, справу буде передано до суду першої інстанції Мадрида", - додав дипломат.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Іспанії затримала суховантаж з українцями на борту. До складу екіпажу Lady Boss входять 11 українців. Затримання пройшло в міжнародних водах неподалік від іспанського порту Альмерія. В ході обшуків на суховантажі виявили 600 мішків гашишу вагою близько 18 тонн.