ua en ru

Реального просування в розслідуванні катастрофи літака МАУ немає, - МЗС

Реального просування в розслідуванні катастрофи літака МАУ немає, - МЗС Фото: уламки збитого літака МАУ (t.me/OP_UA)

Розслідування не правильно завершувати без розшифровки "чорних скриньок"

Україна не бачить реального просування в розслідуванні катастрофи літака "Міжнародних авіаліній України". При цьому розслідування не правильно завершувати без розшифровки "чорних ящиків".

Про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив заступник міністра закордонних справ Євген Єнін.

"Ми повинні вірити, перш усього, підписаними документами, а не тільки гарним словам. Зараз іранська сторона зазначає, що це (причина збиття літака - ред.) була саме людська помилка. Ми виступаємо за те, що будь-які офіційні повідомлення про причини трагедії повинні базуватися насамперед на відповідних юридично встановлених фактах, тобто завершеному технічному розслідуванні, завершення кримінального процесу. І говорити про те, що ці процеси завершені без розшифровки "чорних скриньок", принаймні, некоректно і неправильно як по встановленню справедливості, так і щодо емоцій родичів загиблих", - сказав Єнін.

Також він зазначив, що зараз спостерігаються досить позитивні медійні сигнали з боку Ірану, хоча реального просування в розслідуванні поки немає.

"Ми дуже розраховуємо, що іранська сторона якомога швидше перейде від гарних слів до гарних вчинків", - повідомив заступник міністра.

Раніше МЗС Ірану заявив, що розслідування катастрофи літака МАУ практично завершено, а "чорні ящики" не містять важливу інформацію.

Також РБК-Україна писало, що Іран досі не відповів Україні на ноту щодо врегулювання питань пов'язаних з катастрофою літака МАУ.