ua en ru

Ринки Африки найбільш перспективні для українських виробників, - МЗС

Ринки Африки найбільш перспективні для українських виробників, - МЗС Фото: МЗС України

У полі зору дипломатів - ринки Південно-Східної Африки та Близького Сходу

Ринки Африки є найбільш перспективними для українських виробників. Про це сьогодні під час міжнародної конференції "Перспективні ринки економічного співробітництва для розвитку національної економіки України" в Києві повідомив директор департаменту економічного співробітництва Міністерства закордонних справ України Олександр Данилейко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми повинні допомогти нашим підприємцям, нашим виробникам знайти світові ринки. І якраз ринки Африки, Південно-Східної Африки, Близького Сходу - це якраз ті ринки, про які ми можемо говорити, де наша продукція може бути конкурентоспроможною, де наша продукція може завойовувати нові ринки для диверсифікації експорту", - сказав він.

Також Данилейко зазначив, що у відомство стали все частіше звертатися українські підприємці, які раніше проводили свою діяльність на ринку РФ, з проханням допомогти вийти на інші ринки збуту.

"До нас стали звертатися багато підприємств, які працювали на ринку Російської Федерації, з проханням про надання допомоги, оскільки зараз ситуація на цих ринках різко змінилася... Тому зараз в рамках МЗС стоїть завдання - допомогти нашим підприємствам у виході на зовнішні ринки", - сказав чиновник.

За його словами, сіутація з українським експортом зараз є "дуже критичною". "Якщо торік у нас експорт впав десь приблизно на 15%, то за два місяці цього року він впав більш ніж на 33%, тобто на третину", - додав Данилейко.

Нагадаємо, в МЗС за рік надійшло близько 2,5 тис. запитів про допомогу на зовнішніх ринках.