ua en ru

До МЗС за рік надійшло близько 2,5 тис. запитів щодо допомоги на зовнішніх ринках

До МЗС за рік надійшло близько 2,5 тис. запитів щодо допомоги на зовнішніх ринках Фото: ЗВТ з ЄС запрацює з 2016 р

В 2015 р. надійшло вже близько 400-500 запитів

В Міністерство закордонних справ України у 2014 р. надійшло близько 2,5 тис. запитів щодо допомоги на зовнішніх ринках від українських підприємців. Про це повідомив директор Департаменту економічного співробітництва Міністерства закордонних справ України Олександр Данилейко сьогодні під час міжнародної конференції у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Тільки за останні рік ми отримали і опрацювали близько 2,5 тис. запитів від наших підприємств щодо допомоги на зовнішніх ринках... В цьому році ми вже, мабуть, близько 400-500 запитів опрацювали, тому ми відчуваємо, що є потреба, і ми намагаємося у міру своїх можливостей та компетенції допомагати через посольства та інші установи", - сказав Данилейко.

Нагадаємо, зона вільної торгівлі з ЄС запрацює з 1 січня 2016 р.

Проте Росія продовжує докладати зусилля, щоб відстрочити початок тимчасового застосування Угоди в частині зони вільної торгівлі між Україною і Євросоюзом.

ЄС наполягає, щоб ЗВТ з Україною почала діяти 1 січня 2016 р.

Прем'єр міністр України Арсеній Яценюк виключає зміну тексту і термінів угоди про зону вільної торгівлі (ЗВТ) України з Європейським союзом (ЄС).