ua en ru

МЗС засудив призначення примусової психіатричної експертизи затриманим українцям в Криму

МЗС засудив призначення примусової психіатричної експертизи затриманим українцям в Криму Фото: МЗС України

МЗС України вимагає від Російської Федерації негайно припинити незаконні дії

Міністерство закордонних справ України висловило протест РФ через призначення примусової психіатричної експертизи для затриманих в Криму українців Вадима Сірука, Мусліма Алієва, Рефата Алімова та Арсена Джеппарова. Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС України.

Так, Міністерство закордонних справ України висловило протест через призначення владою РФ протиправної примусової психіатричної експертизи для незаконно затриманих громадян України.

Зокрема, в листопаді 2016 примусова психіатрична експертиза розпочата у справі Вадима Сірука, Мусліма Алієва, Рефата Алімова та Арсена Джеппарова.

"Вважаємо такі практики, як і інші форми тиску, застосуванням тортур стосовно незаконно затриманих громадян України. Діючи таким чином, Російська Федерація продовжує грубо порушувати міжнародно-правові норми в області захисту прав людини, зокрема Універсальну декларацію прав людини, Конвенцію про захист прав людини і основних свобод, Конвенцію проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або принижуючих гідність видів поводження і покарання", - йдеться в повідомленні

Повідомляється, що МЗС України вимагає від Російської Федерації негайно припинити незаконні дії і звільнити Вадима Сірука, Мусліма Алієва, Рефата Алімова та Арсена Джеппарова.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України закликало Росію надати негайний допуск консулів до так званих "кримських диверсантів" Андрія Захтея і Євгена Панова.