ua en ru

МЗС спростовує інформацію ЗМІ щодо висловлювання Кожари про стан здоров'я Булатова

Міністерство закордонних справ України спростовує інформацію деяких українських ЗМІ про висловлювання міністра закордонних справ Леоніда Кожари щодо стану здоров'я лідера Автомайдану Дмитра Булатова.

Міністерство закордонних справ України спростовує інформацію деяких українських ЗМІ про висловлювання міністра закордонних справ Леоніда Кожари щодо стану здоров'я лідера Автомайдану Дмитра Булатова. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Міністерство закордонних справ України звертає увагу, що розповсюджені низкою українських інформаційних ресурсів коментарі щодо висловлювань міністра закордонних справ України стосовно стану здоров'я Дмитра Булатова не відображають дійсного ставлення Леоніда Кожари до цієї трагічної ситуації.

Міністр закордонних справ України висловлює глибокий жаль щодо подій, які сталися з Дмитром Булатовим, і бажає йому скорішого одужання", - йдеться у повідомленні.

Крім того, зазначають у МЗС, питання про надання Булатову кваліфікованої медичної допомоги світового рівня стояло на порядку денному практично всіх зустрічей міністра під час Мюнхенської конференції з питань безпеки.

Нагадаємо, раніше в деяких українських ЗМІ з'явилася інформація, що Кожара в Мюнхені на запитання журналістів про стан здоров'я Булатова відповів, що "фізично він перебуває у хорошому стані, єдине, що у нього є - подряпина на щоці".

Також вказувалося, що Кожара бачив фотографії, розміщені в інтернет-ЗМІ і "передзвонив до Києва, щоб прояснити ситуацію".

"Схоже, що історія про те, що Булатов був викрадений і був підданий тортурам - це абсолютна неправда", - нібито заявив Кожара.