ua en ru

МЗС направив ноту протесту РФ у зв'язку витоком нафтопродуктів поблизу Севастополя

МЗС направив ноту протесту РФ у зв'язку витоком нафтопродуктів поблизу Севастополя Фото: МЗС висловлює беспокоенность у зв'язку з розливом нафтопродуктів в Чорному морі

МЗС вимагає від Росії надати всю інформацію про цей інцидент і про заходи, які вживаються у зв'язку з цим

Міністерство закордонних справ України (МЗС) висловило протест Російської Федерації у зв'язку з інформацією про витік нафтопродуктів у Чорне море біля окупованого Севастополя. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

"Міністерство закордонних справ України висловлює глибоку стурбованість у зв'язку з повідомленнями про розлив нафтопродуктів в Чорному морі біля міста Севастополь тимчасово окупованій Автономної Республіки Крим, яка мала місце на початку травня і призвела до значного забруднення морської зони в районі розливу", - йдеться в повідомленні.


Наголошується, нота направлена російської сторони з вимогою невідкладно надати згідно з Конвенцією ООН по морському праву та інших норм міжнародного права всю інформацію про цей інцидент і про заходи, які вживаються з метою запобігання подальшого нанесення шкоди навколишньому середовищу.

У відомстві зазначили, що Україна як прибережна держава має суверенними правами в морських районах окупованого Криму, а тому має право вимагати від інших держав дотримання ними своїх зобов'язань по запобіганню та подоланню наслідків таких надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, 8 травня у Чорному морі біля берегів Севастополя (Крим) сталася аварія з витоком нафтопродуктів в морі.