ua en ru

МЗС Молдови викликав посла РФ через інформацію про набір в російську армію

МЗС Молдови викликав посла РФ через інформацію про набір в російську армію Фото: Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови

В МЗС Молдови висловили сумнів у зв'язку з подіями, які носять провокаційний характер

Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови викликало посла Російської Федерації Фаріта Мухаметшина через інформацію про те, що в зоні безпеки на Дністрі, нібито, ведеться набір жителів Молдови в російську армію. Про це пише Newsmaker.

За інформацією видання, з дипломатом зустрівся заступник глави МЗС Ліліан Дарій. Він висловив здивування подібними діями, які, на його думку, носять провокаційний характер і вступають у протиріччя з положеннями молдавського та міжнародного законодавства.


Заступник міністра закордонних справ Молдови попросив главу дипломатичного представництва РФ втрутитися в ситуацію і посприяти в тому, щоб припинити процес рекрутування жителів Молдови.

В МЗС Молдови ще раз підтвердив офіційну позицію Кишинева про виведення російських військ з території країни.

Також Кишинів вважає за необхідне змінити нинішній формат миротворчої операції, і замінити її на громадянську місію з міжнародним мандатом.

Нагадаємо, раніше парламент Молдовы объявил, що президентські вибори в країні відбудуться 30 жовтня. Вперше з 2001 року главу держави обиратимуть не в парламенті, а на загальних виборах.