ua en ru

МЗС: міжнародні спостерігачі на "виборах" ДНР і ЛНР порушують закон України

У Міністерстві закордонних справ України нагадали міжнародним спостерігачам, які беруть участь у "виборах" самопроголошених народних республік на Донбасі, що вони порушують українське законодавство і обіцяють відповідну реакцію.

У Міністерстві закордонних справ України нагадали міжнародним спостерігачам, які беруть участь у "виборах" самопроголошених народних республік на Донбасі, що вони порушують українське законодавство і обіцяють відповідну реакцію. Про це йдеться у заяві МЗС.

"Своїм приїздом в Донецьку і Луганську області ці самопроголошені спостерігачі - представники маргінальних політичних сил - порушили законодавство України, що матиме для них відповідні правові наслідки. Україна розглядає ці псевдовибори як такі, які проводяться всупереч встановленому Конституцією і законами України порядку виборів органів влади і містять ознаки вчинення дій, спрямованих на захоплення державної влади", - йдеться в заяві.

Також у міністерстві наголосили, що ні одна авторитетна міжнародна організація і жодна демократична держава світу не визнає цих виборів і не направляла на них своїх спостерігачів.

МЗС закликав міжнародних партнерів приєднатися до державам і організаціям, вже засудив дії ЛНР і ДНР.

Нагадаємо, СБУ пообіцяла оголосити персонами нон грата в Україні спостерігачів на "виборах" сепаратистів.