ua en ru

У МЗС Люксембургу назвали умови розміщення миротворців на Донбасі

У МЗС Люксембургу назвали умови розміщення миротворців на Донбасі Фото: Жан Ассельборн (twitter.com/MFA_Luxembourg)

Реальність цієї місії залежить від того, чи зможуть домовитися щодо неї у Радбезі ООН

Розміщення миротворців Організації Об'єднаних Націй (ООН) на сході України можливе за умови, що сторони домовляться щодо мети їхнього перебування там. Про це у Брюсселі заявив голова зовнішньополітичного відомства Люксембургу Жан Ассельборн, передає "Радіо Свобода".

"Гадаю, домовленість щодо "блакитних шоломів" на Донбасі є доволі можливою, якщо всі сторони розділятимуть одну мету розміщення цих миротворців. А саме: припинити бої, відвести важкі й інші озброєння та контролювати, що діється на українсько-російському кордоні, щоб не допускати нового надходження озброєнь. З огляду на це миротворча місія є дуже позитивною ідеєю", - сказав Ассельборн.

Міністр наголосив, що реальність цієї місії залежить від того, чи зможуть домовитися щодо неї у Раді безпеки ООН, де Росія є повноцінним членом.

"Треба заохотити Росію зважитися на подальший прогрес щодо ідеї, яку президент Путін сам висунув. Треба це поглиблювати й досягти того, щоб був відновлений контроль над кордоном", - заявив Ассельборн.

Нагадаємо, 1 грудня у Адміністрації президента України повідомили, що план спецпредставника Сполучених Штатів Америки по Україні Курта Волкера щодо введення миротворчої місії ООН на Донбасі вже узгоджений з українською, німецькою та французькою сторонами.