ua en ru

МЗС Лівії засудив рішення коаліції будуть використані для фінансування заколотників рахунки М.Каддафі

МЗС Лівії розкритикував рішення країн міжнародної коаліції (так званої Контактної групи) використовувати рахунки глави країни Муаммара Каддафі і його наближених для фінансування бунтівників, передає РБК.
"Контактна група з Лівії - це дивний, сумнівний орган, і ми розглядаємо його як орган, що не має юридичної сили", - заявив заступник міністра закордонних справ Лівії Халед Каїм. "Лівія, відповідно до міжнародного права, - одна із суверенних держав, і використання заморожених рахунків (її керівників) - це як піратство у відкритому морі", - додав він.
Коли заступника глави лівійського МЗС запитали, чи дозволять лівійська влада заходити кораблям в порт обложеного р. Місурата для доставки гуманітарної допомоги, чиновник відповів, що Тріполі не дозволить цим судам доставляти в Місураті зброю і вивозити звідти "деяких терористів" - передає іранський телеканал Press TV.
Нагадаємо, напередодні в Римі пройшла зустріч Контактної групи по Лівії, куди входять коаліція країн, що приймають участь у бомбардуваннях цієї країни, а також ряд міжнародних організацій - ООН, НАТО, Ліга арабських держав. Під час цієї зустрічі держсекретар США Хілларі Клінтон запропонувала використовувати кошти із заморожених рахунків М.Каддафі і його оточення, які перебувають у банках, контрольованих Америкою, для фінансової допомоги заколотникам, повсталим проти М.Каддафі. Вашингтон може взяти звідти близько 30 млрд дол.