ua en ru

У МЗС Литви вважають Росію "надпроблемою"

У МЗС Литви вважають Росію "надпроблемою" Фото: Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс

Міністерство побоюється загрози з боку Росії

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс висловив побоювання з приводу можливих дій Росії, назвавши країну "надпроблемою". Про це він розповів в інтерв'ю ВВС.

"Росія - це не наддержава, це надпроблема", - заявив глава литовського МЗС.

Влада Литви вважає, що російський президент Володимир Путін може випробувати НАТО на міцність, не чекаючи вступу на посаду обраного президента США Дональда Трампа.

"Нова адміністрація приступить до управління країною лише у другій половині січня. Я відчуваю великі побоювання з приводу цього періоду - не тільки через сусідні регіони, а й через Алеппо, який, сподіваюся, до того часу ще не зітруть з лиця Землі", - зазначив Лінкявічюс.

Литва стурбована з приводу можливого зближення США і Росії після вступу на посаду обраного президента Дональда Трампа. Міністр побоюється, що з приходом Трампа Вашингтон зацікавлений у Москві як потенційного партнера і не погодиться з думкою східноєвропейських країн про загрозу з боку РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне антикорупційне бюро України у грудні 2016 року підпише договір про співпрацю зі Спеціалізованою службою розслідувань Литви.