ua en ru

МЗС Казахстану: Обстановка в країні після заворушень повністю стабілізувалася

Обстановка в Казахстані після масових заворушень, які сталися 16 і 17 грудня, на заході країни повністю стабілізувалася. Про це заявив сьогодні міністр закордонних справ Казахстану Ержан Казиханов, повідомляє радіо "Свобода".
За офіційними даними, всього в результаті безладів загинули 15 людей. 14 - в місті Жанаозен, ще один - на станції в сусідньому селищі Шетпе, де поліція відкривала вогонь по людям, які намагалися перекрити залізницю.
За даними правозахисників, число загиблих набагато більше офіційно об'явленних. Повідомляється також про десятки поранених і затриманих.
Казахська влада заявляє, що Жанаозен, де діє комендантська година, відкритий для міжнародних спостерігачів і журналістів. Проте в МЗС нагадали, що комендантська година передбачає деякі обмеження.
У суботу за його порушення було затримано близько 60 осіб.

Нагадаємо, 16-17 грудня 2011 р. в казахстанському місті Жанаозен Мангістауської області сталися масові заворушення. Президент країни Нурсултан Назарбаєв ввів в місті режим надзвичайного стану строком на 20 днів, у цей період вночі буде діяти комендантська година.