ua en ru

МЗС Ірану назвало дії США "спробою підірвати" ядерну угоду

МЗС Ірану назвало дії США "спробою підірвати" ядерну угоду Фото: Мохаммад Джавад Заріф (flickr.com/eeas)

Сьогодні Трамп продовжив припинення санкцій проти Ірану

Міністр закордонних справ Ірану Мохаммад Джавад Заріф заявив, що дії Сполучених Штатів Америки (США) є "спробою підірвати" угоду щодо ядерної програми країни. Про це він написав на своїй сторінці в Twitter.

"Політика Трампа і сьогоднішні оголошення показують відчайдушні спроби підірвати міцне багатостороння угода, порушуючи параграфи 26, 28 та 29. Спільний комплексний план дій не підлягає переговорів: замість того, щоб повторювати застарілу риторику, США повинні прийти до повного дотримання, також, як Іран", - написав Заріф.


Нагадаємо, 12 січня президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп ще на 120 днів продовжив режим призупинення санкцій відносно Ірану в рамках угоди по атому, укладеної Тегераном з "шісткою" міжнародних посередників.

Рішення Трампа значить, що адміністрація США поки що має намір дотримуватися умов угоди щодо ядерної програми Тегерана. Повідомляється, що президент прийняв таке рішення після обговорення з усією командою з нацбезпеки. Питання обговорювалося з радником з питань національної безпеки Гербертом МакМастер, шефом Пентагону Джеймс Меттіс і держсекретарем Рексом Тіллерсона.