ua en ru

Для тривалого припинення вогню на Донбасі бракує політичної волі, - МЗС Німеччини

Для тривалого припинення вогню на Донбасі бракує політичної волі, - МЗС Німеччини Фото: Міністерство закордонних справ ФРН (facebook.com/AuswaertigesAmt)

У ФРН стурбовані особливо великою кількістю жертв у зоні АТО упродовж останніх днів

Міністерство закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини закликає сторони конфлікту на Сході України терміново виконати умови так званого "хлібного перемир'я" та зазначають, що їм, "схоже, бракує політичної волі для тривалого припинення вогню". Про це йдеться в заяві відомства, оприлюдненій у п'ятницю, 21 липня, передає DW.

"Навіть найінтенсивніші зусилля щодо переговорів завершуються нічим, якщо бракує політичної волі для їхнього виконання. Східна Україна нарешті потребує видимих кроків у напрямку миру", - зазначили у МЗС ФРН.

Там наголошують, що режим припинення вогню, про який домовилися сторони, не виконується.

"Ми й надалі бачимо незліченні випадки застосування зброї уздовж лінії розмежування", - сказано в заяві.

У відомстві зазначають, що загибель на Донбасі 14 українських солдатів та поранення ще 13 упродовж останніх днів - це особливо велика кількість жертв за останній час.

Там також припускають, що проросійські сепаратисти зазнали схожих втрат.

Нагадаємо, у Міністерстві закордонних справ України закликали міжнародне співтовариство посилити тиск на Російську Федерацію для припинення провокацій на Донбасі.