ua en ru

МЗС Німеччини закликав німців утриматися від поїздок до Туреччини

МЗС Німеччини закликав німців утриматися від поїздок до Туреччини Фото: Зігмар Габріель (facebook.com/sigmar.gabriel)

У Туреччині під вартою перебувають 54 німця, 10 з них - за політичними звинуваченнями

Глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Німеччини Зігмар Габріель закликав німців утриматися від поїздок до Туреччини. Про це повідомляє DW.

"В Туреччині зараз перебувають під вартою 54 німця, з них десять - за політичними звинуваченнями. Німцям варто утриматися від поїздок до Туреччини", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, найбільш гостро Німеччина відреагувала на затримання в лютому 2017 року кореспондент газети Die Welt Деніза Юджеля, у квітні - перекладачки та журналістки Мешале Толу, а також в липні - правозахисника Петера Штойдтнера. Всіх 3 звинувачують у скоєнні злочинів, пов'язаних з тероризмом.

Зігмар Габріель підкреслив, що шанси на успішне звільнення ув'язнених дуже низькі, і що "вони утримуються під вартою безпідставно".

Наголошується, що глава німецького МЗС назвав поїздки туристів Німеччини до Туреччини небажаними. На його думку, "зараз" не можна з "чистою совістю" вирушати в Туреччину на відпочинок.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Габріеля, що Туреччина не стане членом Європейського союзу, поки нею керує Реджеп Тайіп Ердоган.