ua en ru

МЗС Німеччини відзначає поліпшення ситуації на Донбасі

МЗС Німеччини відзначає поліпшення ситуації на Донбасі Напередодні місія ОБСЄ зафіксувала загострення ситуації в Широкіно

За даними уряду Німеччини, ситуація на сході України в останні дні стала спокійніше. Про це повідомив представник Міністерства закордонних справ Німеччини Мартін Шефер в понеділок, 13 квітня, у Берліні, передає Deutsche Welle.

"Кількість військових зіткнень різко зменшилася", - сказав Шефер.

За його словами, порівняно з становищем справ у кінці лютого, зараз ситуація виглядає набагато краще".

У той же час міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус висловив заклопотаність у зв'язку з подіями, що відбуваються в Донбасі, передає Reuters. "Ми з Франком-Вальтером Штайнмайером (глава МЗС ФРН, - ред.) стурбовані тим, що відбувається. Так як спостерігалося певне кількість випадків порушення режиму припинення вогню, а також тому, що ситуація недостатньо просувається в політичному сенсі", - сказав Фабіус журналістам у Барселоні.

"Ми збираємося нагадати нашим колегам, як російським, так і українським, що мінські угоди повинні дотримуватися", - підкреслив він.

Міністри закордонних справ Франції, Німеччини, Росії та України зустрінуться в Берліні увечері в понеділок, 13 квітня, щоб продовжити обговорення конфлікту на сході України "нормандському форматі". Темою зустрічі стане реалізація мінських домовленостей.

Нагадаємо, напередодні спостерігачі ОБСЄ зафіксували застосування танків, важкої артилерії, гранатометів і мінометів в околицях Донецька і в районі села Широкіно.