ua en ru

МЗС: Дипломати в Тріполі домовилися з захисниками громадян України, засуджених до 10 років позбавлення волі, щодо подачі апеляції

Українські дипломати в Тріполі домовилися із захисниками громадян України, засуджених лівійським судом до 10 років позбавлення волі, щодо подачі апеляції до Вищого військового суду Лівії. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Нагадаємо, 4 червня ц.р. відбулося засідання Військового суду м. Тріполі у справі 19-ти громадян України, двох громадян Росії та трьох громадян Білорусі. За результатами засідання суд підтвердив обвинувачення, висунуті затриманим лівійською прокуратурою, і визнав їх винними в участі у ремонті військової техніки для режиму поваленого полковника Муаммара Каддафі, що використовувалася проти лівійського народу. Відповідно до судового вердикту, один громадянин РФ засуджений до довічного ув'язнення, решта затриманих, зокрема 19 українських громадян, один громадянин РФ та троє громадян Білорусі, засуджені до позбавлення волі строком на 10 років.