ua en ru

МЗС Британії викликав російського посла через справу про отруєння Скрипаля, - Reuters

МЗС Британії викликав російського посла через справу про отруєння Скрипаля, - Reuters Фото: прапор Великобританії (pixabay.com/skeeze)

Мей оголосила про висилку 23 російських дипломатів

Міністерство закордонних справ (МЗС) Британії викликало російського посла в Лондоні через справу про отруєння Сергія Скрипаля (колишній шпигун, який працював на британські спецслужби). Про це з посиланням на джерела в уряді повідомляє Reuters.

"Британія викликала посла Росії (Олександр Яковенко, - ред.) у Міністерство закордонних справ у Лондоні", - заявило джерело видання.

Зазначимо, раніше Sky News повідомлялося, що на даний момент не відомо, чи буде Британія висилати з країни російського посла, оскільки "Великобританія хоче зберегти можливість діалогу".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Мей вимагаэ вислати 23 російських дипломата з країни після звинувачень на адресу Росії в причетності до отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля. У зверненні до парламенту Мей звинуватила російських дипломатів у шпигунстві на користь Росії.

"Для тих, хто хоче заподіяти нам шкоду, моє послання ясно. Вам тут не раді", - сказала Мей. Вона додала, що "це буде найбільша висилка протягом більше тридцяти років, і це відображає той факт, що російська держава не в перший раз діяла проти країни". Мей також оголосила, що Великобританія заморозить активи росіян, підозрюваних у діях, спрямованих на підрив Великобританії. Прем'єр-міністр також підтвердила, що члени королівської родини не будуть присутні на майбутньому чемпіонаті світу в Росії.