ua en ru

МЗС Білорусі відреагував на висилку дипломата з України

МЗС Білорусі відреагував на висилку дипломата з України Фото: Білорусь (flickr.com)

У Білорусі вважають безпідставним рішення про висилку дипломата

Міністерство закордонних справ Білорусі розцінює рішення про висилку дипломата посольства Білорусі як абсолютно безпідставне. Про це заявив заступник начальника управління інформації МЗС Білорусі Андрій Шупляк, передає "БЕЛТА".

"Розцінюємо рішення української сторони про висилку дипломата посольства Білорусі в Україні як абсолютно безпідставне, - зазначив офіційний представник білоруського зовнішньополітичного відомства. - Висловлюємо жаль у зв'язку з цим недружнім кроком Києва", - повідомив Шупляк.

Нагадаємо, сьогодні, 21 листопада, Україна вислала дипломата посольства Білорусі у відповідь на оголошення співробітника українського посольства персоною нон грата.

20 листопада українська сторона відкликала з Мінська першого секретаря посольства України Ігоря Скворцова, якого Білорусь оголосила персоною нон грата. Зазначимо, Комітет держбезпеки Білорусі заявив, що Скворцов нібито координував розвідувальну діяльність українського журналіста Павла Шаройко. Співробітника українського посольства оголосили персоною нон-грата за діяльність, не сумісну з дипломатичним статусом.