ua en ru

МЗС Азербайджану: існуючий статус-кво у карабаському конфлікті довго не збережеться

МЗС Азербайджану: існуючий статус-кво у карабаському конфлікті довго не збережеться Фото: міністр закордонних справ Азербайджану Ельмар Мамедьяров

У МЗС Азербайджану наполягають на виведенні вірменських військ із зони конфлікту

Міністр закордонних справ Азербайджану Ельмар Мамедьяров скептично ставиться до ідеї створення механізму розслідування інцидентів в зоні нагірно-карабахського конфлікту при збереженні існуючого статус - кво. Про це він заявив на брифінгу за підсумками тристоронньої зустрічі з іранським і російським колегами Джавадом Зарифом та Сергієм Лавровим, передає ТАСС.

"Насамперед, необхідно, щоб вірменські війська покинули окуповані азербайджанські території, і потрібно зробити це якомога швидше. Тому що поки це не сталося, подібні спалахи у конфлікті, які ми спостерігали нещодавно, будуть відбуватися. Якщо війська будуть виведені, то буде можливо і створення механізмів моніторингу, розслідування інцидентів", - сказав Мамедьяров.


За його словами, "наївно вважати, що існуючий статус-кво в конфлікті можна буде зберегти протягом довгого часу".

"Цей конфлікт можна називати замороженим, тривалим. Але абсолютно ясно, що треба якнайшвидше її вирішити, бо гинуть люди", - зазначив глава МЗС Азербайджану.

Нагадаємо, про досягнення угоди про перемир'я вранці 5 квітня оголосили Азербайджані Вірменія, яка підтримує Нагірний Карабах. Військові дії на лінії зіткнення азербайджанських і карабахський військ були припинені.