ua en ru

В МЗС Вірменії прокоментували міжнародну реакцію на розгін мітингу в Єревані

В МЗС Вірменії прокоментували міжнародну реакцію на розгін мітингу в Єревані Фото: протест в Єревані

Компетентними органами проводиться службове розслідування розгону мітингувальників

Міністр закордонних справ Вірменії Едвард Налбандян вважає, що міжнародна реакція на розгін мітингу в Єревані свідчить про зацікавленість партнерів у зміцненні демократії у Вірменії. Про це пише Radio Аzatutyun.

"Знову підтверджуємо нашу прихильність демократії, основоположним свободам і правам людини. Компетентними органами проводиться службове розслідування, робляться необхідні кроки в напрямку усунення прогалин, що вказуються самою поліцією, про результати яких ми проінформуємо наших партнерів", - зазначив він.

У свою чергу міжнародна правозахисна організації Amnesty International заявила, що влада Вірменії повинні забезпечити об'єктивне і незалежне розслідування заяв про застосування надмірної сили щодо мирних демонстрантів з боку поліції.

"Будь-які правоохоронні сили, відповідальні за події в Єревані, повинні понести покарання", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, станом на ранок 24 червня учасники "Майдану" в Єревані, які протестують проти підвищення тарифів, відмовляються розблокувати рух проспектом Баграмяна.

Відзначимо, сьогодні глава поліції Єревана Ашот Карапетян заявив, що протестуючі мають залишити проспект Баграмяна до 10:00 за місцевим часом (9:00 за Києвом). Якщо цього не відбудеться, сили правопорядку застосують заходи, щоб розблокувати проспект. Проте пізніше поліція Єревана заявила, що поки не буде вживати спеціальні заходи проти мітингувальників.

Вчора, 23 червня на світанку поліція Вірменії розігнала сидячий пікет на проїжджій частині проспекту Баграмяна в центрі Єревану. Силова операція почалася о 05:25 за місцевим часом.