ua en ru

МЗС Алжиру спростував повідомлення про можливе знаходження Каддафі в країні

Прес-секретар міністерства закордонних справ Алжиру Амар Бєланов спростував поширену раніше інформацію, що з боку Лівії, державний кордон країни перетнув конвой з броньованих автомобілів, в одному з яких міг знаходиться Муаммар Каддафі. "Останні місяці Алжир став об'єктом інформаційної гри", - заявив Бєланов, коментуючи ситуацію, що склалася. "Ця історія (з конвоєм Каддафі) безпідставна і ми її категорично заперечуємо", - підкреслив дипломат, передає "Сіньхуа".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що конвой з 6 броньованих автомобілів перетнув алжирсько-лівійський кордон і що можливо в них перебували члени уряду Джамагирії або навіть сам Каддафі з синами.

Це не перший раз, коли зовнішньополітичному відомству Алжиру доводиться спростовувати інформацію стосовно лівійського питання. Напередодні МЗС відмовився підтверджувати відомості про визнання Перехідної національної ради Лівії єдиним легітимним урядом, назвавши ситуацію внутрішньою справою самої Лівії та висловивши бажання не втручатися в ситуацію.