ua en ru

Microsoft випустила тимчасові "ліки" від вірусу Zero-day

Компанія Microsoft намагається принизити значущість вірусу, що вразив Internet Explorer, але оновлення системи захисту випускає в поспіху. Тимчасові "ліки" вже доступні для скачування, спеціальне оновлення IE вийде у п'ятницю, 22 вересня, повідомляє телеканал "Росія 24".

Інший спосіб захиститися від загрози - використання програми Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET). Вона не дозволить хакерам дістатися до жорстких дисків комп'ютера через уразливість в Internet Explorer.

Якщо до п'ятниці справді спеціальне оновлення IE буде підготовлено, репутація Microsoft не постраждає. Таку думку висловив директор відділу безпеки компанії nCircle Ендрю Стормз.

Як вважає експерт, Microsoft вела себе на рідкість адекватно: більшість компаній у таких ситуаціях відмовляються від діалогу з користувачами і не поспішають визнавати важливість загрози. Незважаючи на те що IT-гігант намагався пом'якшити риторику у спробі знизити загострення пристрастей, паралельно велася робота з усунення вразливості IE. Думку клієнтів Microsoft теж брала до уваги.

Для порівняння Стормз навів історію з уразливістю в Java. Oracle зберігала мовчання до самого останнього моменту. У підсумку досі не всі користувачі знають, що вирішення проблеми знайдено.

Нагадаємо, 18 вересня стало відомо, що Internet Explorer зазнав вірусної атаки. Вірус використовував діри в системі безпеки веб-сайтів і атакував комп'ютери, що працюють на ОС Windows XP, Vista і Windows 7. Уразливими виявилися всі версії Internet Explorer, крім останньої, IE 10, яка наразі доступна тільки в якості пробної версії.

Новий вірус отримав статус Zero-day. Це означає, що працездатної системи захисту від нього поки не існує і локалізувати проблему не вдається. На такому тлі багато користувачів вже переключилися на інші браузери.

Читайте також: Кіберзлочинці обходяться світові у 114 млрд дол. на рік