ua en ru

Microsoft візьме участь у тендері на покупку акцій Yahoo!

Одна з найбільших корпорацій з виробництва програмного забезпечення Microsoft має намір виграти тендер на покупку акцій Інтернет-компанії Yahoo!. Це буде другим шансом для Microsoft заволодіти Yahoo! після зробленої в 2008 р. невдалої спроби поглинути власника другої за популярністю в світі пошукової системи, передає Reuters.

Таким чином, Microsoft приєднається до ряду інших компаній-претендентів, які хочуть заволодіти Yahoo!, чия ринкова капіталізація становить приблизно 18 млрд дол. Крім Microsoft, у число потенційних покупців Yahoo! входять такі американські компанії як Providence Equity Partners, Hellman & Friedman і Silver Lake Partners, а також великий китайський гігант ринку електронної комерції Alibaba і російська інвестиційна компанія DST Global.

На тлі цих новин папери Yahoo! на сьогоднішніх торгах подорожчали на 10,1%, а акції Microsoft зросли в ціні на 2,2%.

За словами одного з топ-менеджерів Microsoft, компанія може зайнятися пошуком партнера для угоди, не згадавши, які компанії розглядаються на цю роль.

За даними аналітиків, якщо Microsoft, що володіє пошуковим механізмом Bing, придбає Yahoo!, то компанії об'єднають два пошуковики і захоплять 30% ринку пошукових систем, створивши гідну конкуренцію Google.

Компанія Yahoo! Inc. заснована в 1994 р., володіє популярним пошуковою системою і надає широкий спектр Інтернет-сервісів, послугами яких користуються в загальній складності понад 500 млн користувачів. Штаб-квартира компанії знаходиться в м.Саннівейл (Каліфорнія, США).

Заснована в 1975 році корпорація Microsoft є світовим лідером у виробництві програмного забезпечення, наданні послуг і розробці Інтернет-технологій для персональних комп'ютерів і серверів. Компанія пропонує програмні продукти для ділового та особистого застосування. Одним з найвідоміших продуктів компанії є операційна система Windows, а також набір додатків Microsoft Office. Компанії належить інтернет-пошуковик Bing (раніше MSN), а також поштова служба Hotmail. У компанії працюють понад 80 тис. співробітників. Засновником і керівником Microsoft є Білл Гейтс. Він же є найбільшим акціонером компанії (володіє 8,7% акцій). Виконавчий директор Microsoft Стів Баллмер володіє 4,4% акцій компанії.