ua en ru

Microsoft попередив про сканування електронної пошти користувачів

Microsoft попередив про сканування електронної пошти користувачів Фото: операційна система Windows 10 (MicrosoftPortal)

Про це повідомили в офіційному блозі Windows

Компанія Microsoft удосконалює свій помічник Cortana таким чином, щоб він міг сканувати листування користувача для створення нагадувань. Про це повідомили в офіційному блозі Windows.

Як зазначають розробники, багато людей не справляються із плануванням своїх справ, оскільки отримують занадто багато повідомлень на електронну пошту.

Вирішити цю проблему має автоматичне розпізнання листів. Дослідницький відділ Microsoft обіцяє врахувати в розробці вдалий досвід нагадувань, заснованих на геолокації.

"Cortana почне шукати листи, у яких ви висловили намір що-небудь зробити", - пояснив виданню The Verge представник Microsoft Маркус Еш. За його словами, інженери компанії ретельно вивчили листування і дійшли висновку, що користувачі часто відправляють повідомлення самі собі у якості нагадувань.

Зокрема, якщо асистентка виявить у листі дану колезі обіцянку закінчити проект сьогодні до п'ятої години вечора" або "зустрітися цього тижня", то запропонує створити картку з нагадуванням. Cortana сканує листи за ключовими словами локально і не відправляє цієї інформації на сервери Microsoft доти, доки користувач не вирішить створити нагадування.

Також Cortana почне повідомляти про зустрічі в календарі, які виходять за межі зазвичай відведеного для них часу.

На даний момент з експериментальною версією програми знайомляться учасники Windows Insider Program, але у майбутньому додаток буде доступний всім користувачам Windows 10, а пізніше - в мобільних Android і iOS-клієнтах.


Раніше стало відомо, що Microsoft припиняє підтримку Windows 8, а також закриває лінійку Lumia і Windows 10 Mobile.