ua en ru

Microsoft оголосила про вихід Windows 8

Корпорація Microsoft сьогодні, 25 жовтня, оголосила про вихід Windows 8 для користувачів у всьому світі, в тому числі і в Україні. Про це повідомляє прес-служба представництва компанії в Україні.

Починаючи з 26 жовтня, нові програми будуть доступні у Windows Store.

Windows 8 буде доступна в роздріб в двох версіях - Windows 8 і Windows 8 Pro. Буде запущена також Windows RT, розроблена для планшетів на ARM-процесорах.

Windows 8 буде мати новий браузер Internet Explorer 10, а також вбудовані можливості хмарного сховища SkyDrive.

"До кінця січня 2013 р. користувачі ПК, що працюють на Windows XP, Windows Vista або Windows 7, можуть завантажити Windows 8 Pro за орієнтовною роздрібною ціною 39,99 дол. В той же час, комп'ютери з Windows 7, придбані в період з 2 червня 2012 р. по 31 січня 2013 р. в більш ніж 140 країнах, включаючи Україну, можна оновити до Windows 8 Pro за орієнтовною роздрібною ціною 14,99 дол. в рамках програми Windows Upgrade Offer", - говориться в повідомленні представництва компанії в Україні.

Читайте також: Чистий прибуток Microsoft в I кварталі 2012-2013 ФР знизився на 22% - до 4,47 млрд дол

Заснована в 1975 році корпорація Microsoft є світовим лідером у виробництві програмного забезпечення, наданні послуг і розробці інтернет-технологій для персональних комп'ютерів і серверів. Компанія пропонує програмні продукти для ділового та особистого застосування. Одним з найвідоміших продуктів компанії є операційна система Windows, а також набір додатків Microsoft Office. Компанії належить інтернет-пошуковик Bing, а з жовтня 2011 р. - також сервіс інтернет-телефонії Skype, придбаний у групі приватних інвесторів за 8,5 млрд дол. Засновником Microsoft є один з найбагатших людей на планеті Білл Гейтс.