ua en ru

Microsoft оновив Windows XP і Windows 8 для захисту від масштабної хакерської атаки

Microsoft оновив Windows XP і Windows 8 для захисту від масштабної хакерської атаки Фото: Microsoft

Ті, у кого встановлений Центр оновлення Windows, захищені від атаки

Корпорація Microsoft випустила оновлення для операційних систем Windows XP, Windows 8 і Windows Server 2003, щоб захистити користувачів від атак вірусу WannaCryptor. Про це повідомляється на офіційному блозі компанії.

"Деякі клієнти працюють з версіями Windows, які більше не підтримуються компанією. Тобто, вони не отримають оновлення Microsoft в березні. Враховуючи можливий вплив на користувачів і їхній бізнес, ми прийняли рішення випустити оновлення для користувачів Windows XP, Windows 8 і Windows Server 2003", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією компанії, в березні було випущено оновлення для системи безпеки, в якому розглядається уразливість, яку експлуатують ці атаки. Таким чином ті, у кого встановлений Центр оновлення Windows, захищені від даної атаки. Організаціям, які ще не застосовували оновлення для системи безпеки, рекомендували негайно застосувати протокол з безпеки Microsoft MS17-010.

Також, оскільки деякі з спостережуваних атак використовують загальну тактику фішингу, включаючи шкідливі вкладення, Microsoft порекомендувала клієнтам бути особливо пильними при відкритті документів з ненадійних або невідомих джерел.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що масштабної атаки вірусу-здирника WannaCryptor, яка вразила десятки тисяч комп'ютерів в майже 100 країнах світу, помічений слід кибергруппы, пов'язаної з Росією.