ua en ru

Microsoft готує масштабне оновлення для пошуковика Bing

Microsoft готує масштабне оновлення для пошукача Bing. Його головною особливістю стане вдосконалений алгоритм пошуку, який повинен звести до мінімуму кількість результатів, адекватних запиту користувача

Microsoft готує масштабне оновлення для пошукача Bing. Його головною особливістю стане вдосконалений алгоритм пошуку, який повинен звести до мінімуму кількість результатів, адекватних запиту користувача, передає телеканал "Росія 24".

Оновлення Bing відображає бажання Microsoft побудувати єдиний кластер сервісів і пристроїв, який забезпечить користувачам максимальну зручність у використанні і утримає від спроб втекти до конкурентів. Іншими словами, Microsoft йде по шляху Google, яка перетворила свій пошуковик у величезну, одночасно відкриту і самодостатню мережу з набором хмарних сервісів. Bing дозволить синхронізувати зі своєю хмарою пристрої, що працюють на операційних системах Windows, таким чином ще раз об'єднуючи учасників великої "екосистеми" Microsoft.

У той же час новий Bing повинен стати більш ергономічним. Вдосконалений дизайн з ухилом на візуалізацію інформації повинен швидко адаптуватись не тільки на комп'ютерах, але і на гаджетах. А функція Page Zero здатна моментально вгадувати бажання користувача і відображати різноманітні типи інформації, в той час як він вводить в систему пошуковий запит. Якщо вірити розробникам, Bing не тільки розуміє, чого хоче користувач, але і виводить результат на екран у впорядкованій і привабливій формі.

Microsoft готує масштабне оновлення для пошуковика Bing

В червні Microsoft запустила Bing Developer Center, який приваблює розробників додатків до створення програм, заснованих на компонентах Bing. Повністю потенціал пошуковика і супутніх додатків буде розкритий в Windows 8.1.

Паралельно компанія працює над створенням асистента під кодовою назвою Cortana, запозиченим з ігор серії Halo, просуванням яких займається Microsoft. Цей електронний помічник повинен кинути виклик Siri або Google Now. Версія для Windows Phone буде доступна в 2014 р.

Заснована в 1975 р. корпорація Microsoft є світовим лідером у виробництві програмного забезпечення, наданні послуг і розробці інтернет-технологій для персональних комп'ютерів і серверів. Пропонує програмні продукти для ділового і особистого застосування. Одним з найвідоміших продуктів компанії є операційна система Windows, а також набір додатків Microsoft Office. Компанії належить інтернет-пошуковик Bing, а з жовтня 2011 р. - також сервіс інтернет-телефонії Skype, придбаний у групи приватних інвесторів за 8,5 млрд дол.