ua en ru

Microsoft близький до угоди з купівлі Skype Technologies більш ніж за 7 млрд дол

Найбільший світовий виробник програмного забезпечення Microsoft Corp. близький до угоди з купівлі провайдера інтернет-телефонії Skype Technologies більш ніж за 7 млрд дол., передає Reuters з посиланням на газету The Wall Street Journal, яка посилається на джерела, знайомі з питанням. Ця угода може виявитися найдорожчим придбанням Microsoft за всю 36-річну історію існування компанії. Офіційно угода може бути оголошена вже сьогодні. Представники обох компаній відмовилися від будь-яких коментарів.

Компанія Skype була створена в 2003 р., а вже в 2005 Ebay Inc. купив її за 3,1 млрд дол. Пізніше контрольний пакет був проданий групі інвесторів за 1,9 млрд дол. готівкою і 125 млн. в цінних паперах. Зараз Ebay належить третина компанії Skype. У 2010 р. щомісячна аудиторія активних користувачів програми Skype становила 124 млн чоловік, лише 8,1 млн з яких користувалися платними послугами, здійснюючи дзвінки з Skype на стаціонарні та мобільні телефони, нагадує РБК.

Заснована в 1975 р. корпорація Microsoft є світовим лідером у виробництві програмного забезпечення, наданні послуг і розробці інтернет-технологій для персональних комп'ютерів і серверів. Компанія пропонує програмні продукти для ділового та особистого застосування. Одним з найвідоміших продуктів компанії є операційна система Windows, а також набір додатків Microsoft Office. Компанії належить інтернет-пошуковик MSN, а також поштова служба Hotmail. У компанії трудяться близько 80 тис. співробітників. Засновником і керівником Microsoft є Білл Гейтс. Він же є найбільшим акціонером компанії (володіє 8,7% акцій). Виконавчий директор Microsoft Стів Баллмер володіє 4,4% акцій компанії.