ua en ru

"Межигір'я" заборгувало 11 млн грн за електроенергію, - "Київенерго"

"Межигір'я" заборгувало 11 млн грн за електроенергію, - "Київенерго" Фото: Межигір'я

В "Межигір'я" можуть припинити подачу електроенергії

Резиденція "Межигір'я" продовжує безоплатно споживати електричну енергію, її борг перед ПАТ "Київенерго" станом на 1 липня перевищив 11,1 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Київенерго".

"Люди, які контролюють територію і майно (у т. ч. високовольтне обладнання підстанції "Прибережна"), спочатку вели переговори про відстрочення погашення боргу і можливості його реструктуризації, а комендант "Межигір'я" Денис Тарахкотелик обіцяв зробити кроки щодо врегулювання питання заборгованості. Проте до цього моменту оплата так і не була проведена", - сказано в повідомленні.

У компанії додали, що ситуація ускладнюється також тим, що "Київенерго" не має юридичних підстав для укладення договору на постачання електроенергії з громадською організацією "НПУ Межигір'я", яка створена активістами, які проживають на території резиденції з причини того, що організація не надала жодних правовстановлюючих документів на об'єкти в "Межигір'я".

"Компанія постійно інформувала про ситуацію, що склалася виконавчу і законодавчу влади України - Верховну Раду, Кабінет міністрів, Фонд держмайна, МВС, Мінпаливенерговугілля, НКРЭКУ та інші міністерства і відомства. Однак досі для вирішення цього питання не зроблено жодних дієвих заходів і ситуація залишається неврегульованою. В даний час "Київенерго" розглядає можливість розірвання договору з ТОВ "Танталіт" і припинення постачання електроенергії на територію "Межигір'я", - підкреслили в компанії.

Нагадаємо, в березні 2015 р. "Київенерго" вже повідомляло про вимушене припинення електропостачання ТОВ "Танталіт", на чиєму балансі знаходиться резиденція "Межигір'я", через заборгованість за спожиту електроенергію у розмірі 7,4 млн грн.