ua en ru

Міжнародний тероризм і розповсюдження зброї масового ураження є головними загрозами для безпеки Росії і США, - Р.Гейтс

Міжнародний тероризм і розповсюдження зброї масового ураження є головними загрозами для безпеки Росії і США. Про це заявив міністр оборони США Роберт Гейтс, який перебуває з триденним візитом до Росії, передає "Сіньхуа".
Р.Гейтс відзначив, що світова спільнота не повинна допустити появи такої зброї в країнах, що загрожує знищенню інших держав. Тому США, Росія і Китай повинні переконати ці країни шляхом тиску відмовитися від цієї зброї.
Голова Пентагону підтвердив, що у Росії до цих пір є сумніви з приводу європейської протиракетної оборони, тим не менш, Москва і Вашингтон мають намір подолати ці труднощі. У той же час, він закликав російську сторону подумати про форми участі військових РФ в діях у складі міжнародних коаліцій у сфері безпеки.
За його словами, Москва і Вашингтон ще порівняно недавно за історичними мірками були супротивниками. Однак за останній час було досягнуто екстраординарного прогресу у відносинах. Р.Гейтс додав, що обидві сторони також мають можливість розширення обміну курсантами та слухачами військових вузів, що було б корисно не тільки на рівні старших офіцерів, а й молодшого офіцерського складу і навіть сержантів.
За даними прес-служби Кремля, 22 березня Президент РФ Дмитро Медведєв прийматиме Р.Гейтса. У той же день міністр оборони РФ Анатолій Сердюков і голова Пентагону обговорять результати діяльності робочих груп, створених за підсумками зустрічі у Вашингтоні, а також проблеми протиракетної оборони і ряд питань регіональної безпеки.