ua en ru

Міжнародний суд профінансує подальше розслідування війни РФ у Грузії 2008

Міжнародний суд профінансує подальше розслідування війни РФ у Грузії 2008 Фото: прапор Грузії (ru.torange.biz)

МКС передбачить відповідні кошти в бюджеті на 2018 рік

Міжнародний кримінальний суд у бюджеті на 2018 рік передбачить кошти, необхідні для подальшого розслідування російсько-грузинської війни 2008 року. Про це з посиланням на інтерв'ю прес-спікера МКС Фаді ель-Абдала повідомляє "Грузия Online".

"Асамблея країн-членів МКС відповідальна за те, щоб суд мав достатні фінансові ресурси в рамках свого мандату. Всі країни-члени вносять фінансовий вклад у бюджет МКС, що включає мобілізацію ресурсів, необхідних також для продовження розслідування ситуації в Грузії. Суд готує бюджет 2018 року, який передбачає продовження розслідування і буде співпрацювати з асамблеєю для затвердження цього бюджету у грудні (2017 року)", - заявив він.

Як наголосили в Міжнародному суді, у поточному розслідуванні серпневої війни 2008 року офіс прокурора "керується основними принципами незалежності, неупередженості та об'єктивності".

Водночас у МКС зауважили, що члени-країни Римського статуту, які фінансують розслідування Міжнародного кримінального суду, можуть скоротити бюджет для розслідування злочинів війни у різних регіонах. Експерти пов'язують це, зокрема, зі зростанням російського впливу на країни-члени Римського статуту.

Нагадаємо, раніше Міністерство закордонних справ України закликало посилити міжнародний тиск на Росію для повернення територій України і Грузії.