ua en ru

МЗС закликав посилити міжнародний тиск на РФ для повернення територій України і Грузії

МЗС закликав посилити міжнародний тиск на РФ для повернення територій України і Грузії Фото: МЗС України (РБК-Україна)

Україна підтвердила повагу до територіальної цілісності Грузії

Міністерство закордонних справ України (МЗС) закликало посилити міжнародний тиск на Російську Федерацію (РФ) для повернення територій України і Грузії. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Змушені констатувати, що саме через відсутність своєчасної жорсткої та консолідованої реакції світового співтовариства на злочини Кремля в Грузії п'ята частина суверенної території цієї держави до цих пір знаходиться під окупацією, а РФ продовжує загарбницьку політику проти інших держав Європи", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, Україна закликає міжнародне співтовариство нарешті усвідомити всю глибину небезпеки, яку несе глобальної безпеки агресивна політика РФ.

У МЗС закликали активізувати спільні зусилля, спрямовані на відновлення територіальної цілісності і суверенітету держав, які стали жертвами російської агресії.

"Україна підтверджує свою повагу до державного суверенітету і територіальній цілісності Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів і рішуче засуджує дії РФ як держави-агресора", - резюмували в міністерстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент РФ Володимир Путін прибув з робочим візитом в невизнану і анексовану Абхазію.