ua en ru

Міжнародний арбітраж призначив дату розгляду позову Татарстану до України на 300 млн доларів

Міжнародний арбітраж призначив дату розгляду позову Татарстану до України на 300 млн доларів Фото: позов Татарстану до України буде розглянуто навесні 2018 року (колаж РБК-Україна)

Татарстан звинувачує Україну в порушенні угоди з РФ про взаємний захист інвестицій

Міжнародний арбітраж призначив на березень 2018 року проведення слухань за позовом Міністерства земельних і майнових відносин Республіки Татарстан (Росія) до України на суму 300 млн доларів. . Про це йдеться в пояснювальній записці Міністерства юстиції України до договору з юридичною фірмою Wilson&Strawn, повідомляє портал Encorr (колишній OilNews).

Як повідомляється, міністерство звинувачує Україну в порушенні міжурядової угоди між РФ і Україною про взаємний захист інвестицій і вимагає компенсації.

Йдеться про те, що Татарстан вважає, що уряд України припустився рейдерське захоплення приміщень Кременчуцького НПЗ і акцій компанії "Укртатнафта" у 2007 році.

На думку позивача, до позбавлення Татарстану акцій компанії і контролю над Кременчуцьким НПЗ призвели незаконні рішення українських судів і дії Державної виконавчої служби України.

Нагадаємо, у травні 2016 року Татарстан подав позов до України на 300 млн доларів у справі "Укртатнафти".