ua en ru

Міжнародний аеропорт "Харків" почав прийом рейсів найбільшого турецького авіаперевізника

Міжнародний аеропорт "Харків" почав прийом рейсів найбільшого турецького авіаперевізника Фото: Олександр Ярославський

Turkish Airlines починає польоти з Міжнародного аеропорту "Харків"

Найбільший турецький авіаперевізник Turkish Airlines починає польоти з Міжнародного аеропорту "Харків", який управляється компанією бізнесмена Олександра Ярославського. Про це повідомляють харківські журналісти.

Зокрема, як стало відомо, сьогодні, 30 березня, до Харкова прибув перший рейс авіакомпанії Turkish Airlines сполученням Стамбул-Харків, після якого пройшла церемонія презентації напрямку.

Генеральний директор Міжнародного аеропорту "Харків" Володимир Васильченко привітав керівництво Turkish Airlines і підкреслив, що харківський аеропорт показав в 2016 році зростання пасажиропотоку на 60%.

"Ми розраховуємо, що з приходом такої іменитої, однієї з кращих авіакомпаній в світі наше зростання в подальшому буде збільшуватися. Я бажаю успіхів новому рейсу", - сказав Васильченко.

У свою чергу представник керівництва Turkish Airlines Ахмет Олмуштур зазначив, що Харків – це "шоста точка в Україні", звідки виконує компанія рейси. До 30 травня буде виконуватися 4 рейси на тиждень, а з 30 травня – 7 рейсів на тиждень. За його словами, продаж квитків на рейс до Харкова здійснюється близько 3 місяців, але вже заброньовано 8 тисяч квитків – показник, що перевищує середній.

Перший заступник керівника Харківської ОДА Марк Беккер додав, що для області відкриття рейсу – "велика подія", яке буде сприяти пожвавленню відносин між Харківщиною та Туреччиною.

"Я глибоко переконаний в тому, що ці рейси не тільки сприятимуть збільшенню вантажопасажирських перевезень між Харковом і Туреччиною, а також іншими країнами, але і буде сприяти зміцненню дружніх взаємин між Україною і Туреччиною", - сказав Беккер.

Зазначимо, Міжнародний аеропорт «Харків» був реконструйований у рамках підготовки до проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Розмір нової злітно-посадкової смуги 2500 на 45 м. Реконструкція Міжнародного аеропорту «Харків» здійснена у форматі приватно-державного партнерства.

Загальна сума інвестицій бізнесмена Олександра Ярославського в проект становить 107,2 млн дол. (аеровокзальний комплекс і прилегла територія). Сума фінансування, виділеного з Державного бюджету на реконструкцію аеродромного комплексу, – 191,3 млн дол.