ua en ru

Міжнародні правозахисники критикують рішення російського суду щодо учасниць гурту Pussy Riot

Міжнародна правозахисна організація Amnesty International різко скритикувала сьогодні рішення суду в Москві визнати трьох учасниць російського жіночого феміністського панк-гурту Pussy Riot винними в кримінальному злочині хуліганства на ґрунті релігійної ненависті, повідомляє радіо "Свобода".

Як заявили в організації, яка раніше визнала Марію Альохіну, Катерину Самуцевич і Надію Толоконнікову в'язнями сумління, рішення суду є намаганням змусити їх замовкнути.

Так само Організація з безпеки і співпраці в Європі після визнання вини учасниць Pussy Riot попередила про небезпечну тенденцію до згортання свободи висловлювання в Росії.

Уцій організації, одним із головних завдань якої є захист прав людини, заявили, що таке згортання не можна виправдовувати звинуваченнями в хуліганстві і релігійній ненависті, і висловлювання, які б вони не були провокаційні, сатиричні чи гострі, не можна обмежувати чи придушувати, і ні за яких обставин за висловлювання не можна ув'язнювати.

Нагадаємо, сьогодні Хамовницький районний суд Москви визнав учасниць панк-групи Pussy Riot винними в хуліганстві та засудив їх до двох років позбавлення волі з відбуванням у колонії загального режиму. Покарання було озвучено в завершальній частині вироку.