ua en ru

Міжнародні переговори з кліматичних проблемах зайшли в безвихідь

Міжнародні переговори по кліматичних проблемах на вищому рівні зайшли в безвихідь при спробі знайти спосіб скоротити кількість газів, що викидалися, провокують парниковий ефект, повідомляє РБК з посиланням на Associated Press. Нагадаємо, що до головного міжнародного кліматичного форуму залишилися менш ніж три місяці.
Одна з провідних офіційних осіб ООН з проблем клімату в ході переговорів, що проходили 25 вересня, заявила, що всі ключові питання обговорення "чесно кажучи, зайшли в безвихідь", і офіційні тексти виступів на переговорах потонули в національних інтересах.
Глава кліматичної організації ООН Кристиана Фігейрас заявила, що деякі уряди намагаються "наново збудувати відчуття довіри в переговорному процесі і довести переговори до рівня комітету". Міністр закордонних справ Мексики Патрісия Еспіноза, майбутній голова саміту в Канкуні, заявила 45 міністрам, що беруть участь в зустрічі, а також іншим високопоставленим парламентерам, що будь-яка угода вимагає "ретельного управління на вищих рівнях урядів".