ua en ru

Міжнародні організації вимагають від РФ зустрічі з затриманими в Криму українцями

Міжнародні організації вимагають від РФ зустрічі з затриманими в Криму українцями Фото: Єльченко заявив, що міжнародні організації відправили запити на в'їзд в Крим

Всі країни, крім Росії, підтвердили територіальну цілісність України, включаючи Крим

Міжнародні організації повинні зустрітися з затриманими в Криму українцями, обвинувачених у тероризмі. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко під час брифінгу за підсумками засідання Ради безпеки ООН.

"Вчора ми формально й офіційно відправили запит від Червоного Хреста, від ОБСЄ, від моніторингової місії ОБСЄ, від місії ООН, щоб вони мали можливість в'їзду в Крим, Щоб вони (представники міжнародних організацій - ред.) могли зустрітися з двома затриманими Росією у зв'язку з повідомленням про теракт. Ми хочемо почути, що вони скажуть... Ми готові здійснювати наступні дії, якщо виникне така необхідність", - розповів Єльченко.


"Сьогодні у нас була плідна дискусія щодо України", - додав постпред України в ООН.

Він розповів, що під час засідання Радбезу країни висловили тверді позиції щодо України і Криму, проте риторика Росії не змінилася.

"Одна країна не висловила такої позиції", - зазначив Єльченко, додавши при цьому, що Росія також не надала жодних доказів щодо заявлених звинувачень України в тероризмі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за діями Росії будуть пильно спостерігати.