ua en ru

Міжнародні організації та МОЗ не змогли забезпечити Україну ліками

Міжнародні організації та МОЗ не змогли забезпечити Україну ліками Фото: Україні може не вистачити ліків

Про провал закупівель ліків свідчить звіт МОЗ

Міжнародні організації, з якими Міністерство охорони здоров'я підписало угоди про закупівлі ліків, поки так і не змогли забезпечити Україну медикаментами. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Хотіли як краще: МОЗ провалив міжнародні закупівлі ліків".

Зазначимо, угоди було підписано восени минулого року з трьома організаціями: Програмою розвитку ООН (UNDP), Crown Agents і ЮНІСЕФ.


Про провал закупівель ліків міжнародними організаціями свідчить звіт МОЗ, який опинився в розпорядженні РБК-Україна. Документ підготовлений для членів комітету Ради з питань охорони здоров'я. У ньому говориться, що, за станом на 12 липня, план поставок ліків був виконаний лише за двома програмами - закупівля препаратів для пацієнтів з гемофілією гепатитом В, С.

Решта 10 програм провалені. Зокрема, станом на 12 липня, ЮНІСЕФ не впорався з планом постачання вакцин на 90%.

Crown Agents провалив закупівлю ліків і медвиробів з дитячої онкології на 84%, а ПРООН забезпечило Україну виробами медичного призначення за програмою боротьби зі Снідом всього лише на 4%.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв, що Кабмін до серпня проведе засідання щодо реформи охорони здоров'я.