ua en ru

Міжнародні організації готові закуповувати ліки, не чекаючи бюджетних коштів, - МОЗ

Міжнародні організації готові закуповувати ліки, не чекаючи бюджетних коштів, - МОЗ Фото: МОЗ (РБК-Україна)

Разом з тим в ЮНІСЕФ не згодні почати конкурсну процедуру без отримання держкоштів

У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що міжнародні організації готові почати закупівлі ліків, не чекаючи бюджетних коштів. Про це сказано у статті РБК-Україна "Відмірювали півдози: бюджетних грошей не вистачить на закупівлю ліків для пацієнтів".

"Вони не будуть чекати отримання грошей з держбюджету, щоб почати закупівлі ліків, як це було в попередні роки. МОЗ досяг з ними домовленості, і надалі вони не будуть зволікати з проведенням тендерів до отримання коштів від відомства. Приміром, Crown Agents вже оголосив про початок проведення тендерів. Інші організації вже теж почали підготовчу роботу по закупівлях 2017 року", - розповіла радник в. о. міністра охорони здоров'я Наталія Дмитрієва.

Відзначається, що підтверджують початок закупівель і міжнародні організації. Зокрема, в ПРООН заявили РБК-Україна, що вона почне оголошення тендерів вже в серпні 2017 року, а початок поставок очікується з вересня.

"В даний момент проходить аналіз потреб та планування закупівельного циклу. Перелік перших програм, за якими будуть проводитися закупівлі, стане відомий найближчим часом", - розповіли в ПРООН.

Схожу інформацію повідомили РБК-Україна в Crown Agents.

"По ряду програм тендерний процес уже розпочато. Здійснення перших поставок очікується восени 2017 року, активна фаза поставок ліків і медичних виробів почнеться до кінця року", - повідомили в організації.

Разом з тим розпочати конкурсну процедуру без отримання державних коштів не згодні в ЮНІСЕФ.

"ЮНІСЕФ почне діяльність із закупівлі при наявності 100% оплати від МОЗ", - повідомили виданню у ЮНІСЕФ.

Нагадаємо, коштів, закладених у державному бюджеті України, вистачить на закупівлю менше половини необхідних медичних препаратів, та й то в тому випадку, якщо Міністерство охорони здоров'я встигне отримати ліки в цьому році.