ua en ru

Міжнародні спостерігачі не повинні закликати до революції в Україні, - CIS-EMO

Міжнародні спостерігачі не повинні закликати до революції в Україні, вважає директор Міжнародної організації по спостереженню за виборами CIS-EMO Олексій Кочетков, повідомляє прес-служба організації.

Коментар Кочеткова пішов у відповідь на заяву глави місії спостереження від ПАРЄ за виборами у Верховну Раду України Андреаса Гросса, який в інтерв'ю українським ЗМІ заявив, що в країні спостерігається регрес в стані демократії", а свобода слова "фактично зруйнована". Також Гросс припустив, що через кілька років в Україні можлива революція.

Читайте також: ПАРЄ може переглянути склад своєї місії на парламентських виборах в Україні

Так, на думку Олексія Кочеткова, "поспішні і помилкові оцінки ситуації на Україні можуть призвести не тільки до помилкових висновків, але і, як наслідок спричинити за собою помилкові дії, які можуть закласти підвалини конфліктів в регіоні".

"Думки людей, які представляють такі, безумовно, авторитетні організації, як ПАРЄ і ОБСЄ, самі по собі мають формуючий характер і некритично сприймаються громадськістю", - підвів підсумок Кочетков.

Нагадаємо, 5 жовтня на щорічному засіданні БДІПЛ ОБСЄ у Варшаві директор CIS-EMO Олексій Кочетков презентував попередню доповідь місії про вибори в Україні. У доповіді, зокрема, стверджується, що українська сторона "достатньою мірою" виконує положення Копенгагенської Наради Конференції з питань людського виміру НБСЄ 1990 р., тому говорити про нелегітимність українських виборів "некоректно і провокаційно".