ua en ru

Міжнародні експерти успішно виконали місію на місці аварії Boeing-777, - Порошенко

Група міжнародних експертів сьогодні, 31 липня 2014 р., успішно виконала місію на місці катастрофи лайнера Boeing-777 "Малайзійських авіаліній" в Донецькій області.

Група міжнародних експертів сьогодні, 31 липня 2014 р., успішно виконала місію на місці катастрофи лайнера Boeing-777 "Малайзійських авіаліній" в Донецькій області. Про це Президент України Петро Порошенко повідомив у ході телефонних розмов з прем'єр-міністрами Нідерландів та Австралії Марком Рютте та Тоні Ебботтом, передає прес-служба глави держави.

Згідно з повідомленням, Порошенко повідомив главам урядів Нідерландів та Австралії, що, незважаючи на протидію бойовиків, групі інспекторів у складі вісьмох представників ОБСЄ, двох з Австралії та двох з Нідерландів було забезпечено доступ до місця падіння збитого літака рейсу МН17.

"Виконавши свої функції, сьогодні о 16:02 група благополучно повернулась у безпечну зону до місця базування. Місія успішно здійснена", - йдеться у повідомленні.

Також Порошенко поінформував Рютте та Ебботта про ратифікацію Верховною Радою угод з Нідерландами про міжнародну місію захисту розслідування обставин падіння малайзійського літака та з Австралією про направлення австралійського персоналу в Україну для розслідування.

Раніше сьогодні стало відомо, що групі міжнародних експертів нарешті вдалося потрапити на місце аварії.