ua en ru

Міжнародні експерти з 2 серпня почнуть відправку до Харкова останків загиблих з рейсу МН17, - глава місії

Міжнародні експерти з завтрашнього дня будуть відправляти в Харків знайдені людські останки на місці падіння малазійського Boeing-777.

Міжнародні експерти з завтрашнього дня будуть відправляти в Харків знайдені людські останки на місці падіння малазійського Boeing-777. Про це сьогодні на прес-конференції в Києві заявив глава місії Нідерландів Пітер-Яап Аальберсберг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Починаючи від завтра людські останки будуть завантажувати в два автомобіля-холодильника і вони будуть відправлятися в Харків. У Харкові команда голландських, австралійських і малазійських експертів чекають, щоб відправити останки і особисті речі жертв в Нідерланди", - сказав Аальберсберг.

За його словами, під час сьогоднішньої роботи експертів, людські останки були знайдені.

"Сьогодні ми знайшли деякі людські останки і також особисті речі жертв. Пошук відбувався біля с. Грабово у птахоферм. Частина цієї ділянки була досліджена. Робота міжнародних експертів і поліцейських була задокументована. Поліцейські допомагали експертам переносити речі, охороняли їх роботу", - повідомив глава місії.

"Кожну річ, яку знаходили спочатку фотографували, а потім складали в спеціальні пакети. Всі такі пакети підписані", - зазначив Аальберсберг.