ua en ru

Міжнародне енергетичне агентство запрошує Росію вступити в організацію

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) запрошує Росію та інших ключових експортерів енергоресурсів вступити в цю організацію, повідомив виконавчий директор МЕА Нобуо Танака. Він зазначив, що "виробники і споживачі енергоресурсів мають спільні інтереси", передає радіостанція Europe1 з посиланням на британські ЗМІ.

Танако додав, що однією з цілей запрошення експортерів ресурсів є нарощування спільних зусиль щодо забезпечення енергетичної безпеки в світі і боротьбі зі зміною клімату.

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) - автономний міжнародний орган в рамках Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Утворений в Парижі в 1974 р. Основною метою організації декларується сприяння міжнародному співробітництву в сферах удосконалювання світової структури попиту та пропозиції енергоресурсів та енергетичних послуг. Фактично МЕА відстоює інтереси країн-імпортерів енергоресурсів.

В даний час членами МЕА є 26 країн-членів ОЕСР: Австралія, Австрія, Бельгія, Канада, Чехія, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Греція, Угорщина, Ірландія, Італія, Японія, Південна Корея, Люксембург, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія, Португалія, Іспанія, Швеція, Швейцарія, Туреччина, Великобританія і США.